Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Στο κείμενο παρουσιαζεται το εργο των Mead και Bateson οι οποίοι ασχολήθηκαν αρκετα με τους ανθρώπους του Μπαλί, την κουλτούρα τους, τον τρόπο ζωής τους κ τα ενδιαφέροντα τους. Σύμφωνα με την ερωτηση που μας απασχόλησε στο μαθημα δηλαδή για το αν η εικόνα που υπάρχει στο κείμενο επεξηγεί κ βοηθάει την κατανόηση του κειμενου, η δική μου αποψη ειναι αρνητική.
Πιστεύω πως στην προκειμένη περίπτωση η εικόνα δεν παίζει κανένα βασικό ρόλο καλύτερης κατανόησης του κειμένου.σίγουρα εχει καποιο ρόλο,γιατί άλλωστε να τοποθετηθόταν,απλα ο ρόλος της, πιστεύω πως ειναι περισσότερο παραπλανητικός, δηλαδή, παρ'ολο που θα πιστεύαμε πως θα μπορούσε να βοηθήσει,βρισκεται απλα εκει σαν παράδειγμα μίας συγκεκριμένης ασχολίας του ζευγαριού που καταγράφεται στο κειμενο.Ετσι λοιπόν μπορώ να πω πως το κείμενο σε αυτήν την περίπτωση μας λέει πολλά περισσότερα απο την φωτογραφία.

1 σχόλιο:

Έλενα Σιδέρη είπε...

Οπως τελειώνεις την πρώτη παράγραφο μοιάζιε να λες ότι γενικά η εικόνα δεν προσδίδιε ποτέ τίποτα στο κείμενο. Αν και από τη β' παράγραφο νομίζω ότι μιλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σωστά?